Het principe van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van onze koelkast. Bij een koelkast wordt, door gebruik te maken van compressie en expansie, de warmte uit de koelkastkast gehaald en afgegeven naar buiten toe. Bij een warmtepomp wordt eigenlijk warmte gehaald uit de buitenlucht die vervolgens wordt afgegeven in de woning. Door gebruik te maken van dit systeem is er een veel efficiënter gebruik van uw energie ten opzichte van de te verwarmen ruimte. Een warmtepomp kan ruim 3 maal zoveel warmte produceren dan dat hij zelf verbruikt. Hierdoor is een warmtepomp het meest energie- efficiënte systeem om uw woning te verwarmen.
Het principe van een warmtepompboiler is indentiek aan die van een warmtepomp. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald door middel van compressie en expansie. In tegenstelling tot de gewone warmtepomp, die de energie gebruikt om de ruimten in de woning te verwarmen, gebruikt de warmtepompboiler de energie om water op te warmen voor ondermeer keuken-, badkamer-, bad- en douchegebruik.
Een warmtepompboiler onttrekt zijn energie aan omgevings- of ventilatielucht. Gemiddeld gebruikt een warmtepompboiler om zijn tapwater aan te maken 35% elektrische energie en 65% aan gratis warmte uit de omgeving. Mits toevoeging van zonnecollectoren daalt dit verbruik naar ongeveer 10%. Niet alleen goed voor uw budget, maar ook voor het milieu. Watertemperaturen tot 60°C. Inhoud beschikbaar van 200 of 300 liter. Onze warmtepompboilers hebben een roestvrijstalen kuip met een aluminium warmtewisselaar voor het koelgas aan de buitenzijde van de tank om elk risico van contaminatie te vermijden. Alle toestellen zijn uitgerust met een hoog efficiënte R 134-compressor. Een 5 cm dikke isolatielaag zorgt voor minieme statische warmteverliezen. De toestellen zijn volledig microprocessor gestuurd en beschikken over een intuïtief touchscreen bedieningspaneel.